Пляцок “Мозаїка”
Форма 25Х35 см. Склянка 250 мл.
Білі коржі: 8 білків, 1 скл. цукру, 6 ст. ложок борошна, 3 ст. ложки маку сухого, 1 п. (18 г) розпушувача, 1 ст. ложка оцту.
Білки збити з цукром до стійких піків, додати решту складників, обережно вимішати та поділити на дві частини і випікати два коржі. Пекти 10-15 хв.
Можна розділити складники та готувати кожен корж окремо.
Жовті коржі: 8 жовтків, 2 цілих яйця, 8 ст. ложок цукру, 10 ст. ложок борошна, 1 п. розпушувача, 1 ст. ложка оцту.
Жовтки та яйця збивати з цукром 5-7 хв, додати решту складників, обережно вимішати, розділити на дві частини та спекти два коржі. Або готувати і пекти кожен окремо.
Крем: 2–3 п. галяретки (желе) різних кольорів приготувати по інструкції, але додавши менше води (приблизно 350 мл) залити у посудини, коли повністю застигнуть порізати на кубики.
25 г желатину замочити в холодній воді.
750 мл сметани збити з цукром (прибл. 1 скл., брати на смак). Додати розведений в гарячій воді желатин, кубики желе, добре розмішати та швиденько перекласти коржі.
Рецептом поділилася Ольга Музика