Пляцок “Чарівна квітка”
- Деко 20×35 см.
- Для коржів: 3 яйця, щіпка солі, 150 г цукру, 10 г ванільного цукру, 150 г меленого маку, 100 мл соняшникової олії, 300 мл молока, 15 г розпушувача, 250 г борошна, 20 г кукурудзяного крохмалю.
- Для крему: 3 яйця або 3 яєчні жовтки, 500 мл молока, 40 г ванільного пудингу (одна упаковка), 20 г кукурудзяного крохмалю, 100 г цукру, 10 г ванільного цукру, 200 г вершкового масла.
- Шоколадна помадка: 100 г шоколаду, 1 ст. ложка какао з гіркою, 1 ст. ложка цукрової пудри з гіркою, приблизно 50 мл молока, приблизно 50 г вершкового масла.
Для тіста до яєць додати щіпку солі, почати збивати. Порційно додати цукор з ванільним цукром і збивати до пишності. Постійно збиваючи, додати олію і мелений мак. Чергуючи, додати молоко і просіяне борошно з крохмалем і розпушувачем. Утворену масу перелити у деко, застелене пергаментом. Випікати при 180 °С, приблизно 25–30 хвилин. Дати охолонути.
Розрізати на три рівні коржі або поділити тісто на три рівні частини і випікати кожну окремо (приблизно 15 хвилин на корж).
Приготувати крем: до яєць (або жовтків) додати цукор, пудинг, крохмаль і перемішати до однорідності. Додати молоко і поставити на вогонь. Постійно перемішуючи (на маленькому вогні), варити до загустіння. Додати ванільний цукор і накрити харчовою плівкою. Дати охолонути. Збити вершкове масло і заварний крем. Потім до масла порціями додати заварний крем і збити до кремового стану.
Зібрати пляцок: крем поділити на дві рівні частини. Взяти один корж і викласти одну частину крему, розрівняти. На крем викласти наступний корж, знову нанести крем і закрити третім коржем. На верхній корж нанести шоколадну помадку. Поставити у холодне місце. Смачного.
Рецепт і фото – Erika Oszuszki
Радимо також приготувати:
- Торт лимонно-маковий – розкіш смаку, що освіжає
- Торт маково-кокосовий з подвійними коржами. Чудове поєднання смаків!