“Персики”, “Вишеньки”, “Лимончики”: рецепти красивих і смачних тістечок

На вигляд вони наче справжні фрукти - персики, лимончики, вишеньки. А насправді це тістечка! Причому не тільки красиві, а й дуже смачні.  Для вас три перевірені рецепти.

На вигляд вони наче справжні фрукти – персики, лимончики, вишеньки. А насправді це тістечка!

Колись “Персики” готували на всі весілля, вони красиві і дуже смачні. Всередині – начинка з вареним згущеним молоком. Для багатьох це улюблена випічка з дитинства!

Зараз готують нову версію давніх тістечок – у вигляді лимонів. Дуже красиво! А всередині горіховий крем. Смакота!

Вишеньки на вигляд майже як справжні, але навіть смачніші, бо завжди солодкі. Їх можна подати на десерт разом з іншими смаколиками або використати для декору торта.

Три перевірені рецепти тістечок: “Персики”, “Вишеньки”, “Лимончики”

Печиво "Лимончики"
Печиво “Лимончики”

Печиво “Лимончики” з горіховою начинкою

  • Тісто: 2 жовтки, 75 г цукру, 200-220 г борошна, 0,5 ч. ложки розпушувача, 0,5 ч. ложки ванільного цукру, 50 мл сметани, 50 г масла, 0,5 ч. ложки цедри з лимона, дрібка солі.
  • Начинка: волоські горіхи подрібнені, 100 г цукру і 2 білки збити, додати горіхи та 1 ч. ложку цедри лимона, змішати (начинка має бути густенька).
  • Декор: сік з 1 лимона, 50 г води, 0,5 ч. ложки куркуми.
Масло кімнатної температури, цукор, ванільний цукор, дрібка солі, жовтки з’єднати за допомогою вінчика, додати сметану та цедру лимона, вкінці додати борошно і розпушувач, замісити усе руками. Залишити в холодильнику на 1 годину.
Тісто поділити на шматочки по 30-35 г, розкотити як на вареники, покласти начинку, зліпити вареник, покласти зліпленою стороною донизу, зробивши форму лимона. Випікати при температурі 180 25-30 хв, залишити, щоб вистигли.
Кінчики зафарбувати зеленим барвником, опустити в сироп з соку, води та куркуми, вийняти і відразу обкачати в цукрі, залишити, щоб висохли на 2 години.
Рецепт і фото Лесі Риндик
Печиво "Вишеньки"
Печиво “Вишеньки”

Красивий десерт “Вишеньки”

  • 200 г вафель, 3 ст. ложки масла, 1–3 ст. ложки згущеного молока.

Перемолоти вафлі, додати розтоплене масло, трохи згущеного молока (для в’язкості). Замісити “тісто”. Довести до смаку і такої консистенції, щоб добре ліпились кульки.

Або готувати таким чином (давній весільний рецепт): 1 ст. ложка желатину, 80 мл води, 0,5 л цукрової пудри, 0,5 ч. ложки амонію. Усе змішати і збивати рукою, поки не загусне.

Тоді занурити в буряковий сік і обваляти в цукрі. Встромити у вишеньки соснову голочку, а на неї настромити листочок.

Тістечка "Персики"
Тістечка “Персики”

Тістечка “Персики”

  • 3,5-4 скл. борошна, 3 ст. ложки кукурудзяного крохмалю, 80 г масла, 1 яйце і 3 жовтки, 1,5 ч. ложки розпушувача, 1 скл. цукру, дрібка солі, 1 п. ванільного цукру, 3 ст. ложки сметани (бажано домашньої). 
  • Для декору: сік моркви, сік з буряка, цукор. 
  • Начинка: варене згущене молоко, масло, горіхи, крихти з середини печива подрібнити руками.
Яйця збити з цукром, ванільним цукром та сіллю, додати сметану, масло кімнатної температури, гарно збити. Частинами додати борошно з розпушувачем та крохмалем. Замісити м’яке тісто, щоб не липло до рук. Зробити невеличкі кульки, як горіх (а якщо маєте кухонні ваги, то відважуйте по 23-25 г), класти на деко застелене пергаментом, трішки приплюснути долонею, випікати при 180 ОС, час не скажу, бо ніколи не засікала.
Як спечеться, ще гарячим виймати серединку (мені найкраще це робити ножем), можна чайною ложкою. Як вистигнуть, начинити, склеїти дві половинки до купи. Одну сторону вмочити у сік буряка, іншу у сік моркви, обкачати в цукрі. Залишити на пару годин, щоб підсохли.
Головне – не засушити печиво в духовці, щоб не було тверде. В оригіналі рецепту було 2 яйця, теж смачно, але спробувала 1 яйце+3 жовтки, то мені сподобалось так більше.
Рецепт Марини Білозерової. Пекла зі змінами і фотографувала Леся Риндик
Радимо також приготувати:

 

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook