персиковий пиріг

Персиковий пиріг з пудинговим кремом і консервованими персиками

Соковитий персиковий пиріг з пудингом і ніжним штрейзелем — простий і дуже смачний домашній десерт.

Соковитий, ніжний і дуже ароматний персиковий пиріг, що смакує як теплим, так і охолодженим. Ідеальний до чаю або для гостей.

Персиковий пиріг

Форма 24 см.

  • 300 г борошна, 1 щіпка солі, 10–12 г розпушувача, 200 г вершкового масла, 220 г цукру, 10 г ванільного цукру, 4 яйця, 100 г натурального йогурту або сметани, 800–850 г консервованих персиків.
  • Пудинговий крем: сік від персиків, 40 г полуничного пудингу.
  • Для штрейзеля (необов’язково): 50 г борошна, 30 г цукру, 30 г вершкового масла.

У пудинг додати сік від персиків (разом має бути 350 мл, за потреби долити води) і зварити до загустіння, охолодити.

Розігріти духовку до 180°C. Збити вершкове масло з цукром, ванільним цукром та сіллю до пишності, по одному додавати яйця, продовжуючи збивати. Додати йогурт або сметану, потім просіяне борошно з розпушувачем і обережно перемішати лопаткою. Тісто виходить, як дуже густа сметана.

Викласти тісто у форму діаметром 24 см, застелену пергаментом, розрівняти. Викласти зверху хаотично пудинг і шматочки персиків.

Приготувати штрейзель, перетерши борошно, цукор і масло до крихти, посипати пиріг (за бажанням).

Випікати приблизно 1 годину – 1 годину 10 хвилин. Дати охолонути перед нарізанням.

Рецепт і фото – Erika Oszuszki 

радимо також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook