Соковитий, ніжний і дуже ароматний персиковий пиріг, що смакує як теплим, так і охолодженим. Ідеальний до чаю або для гостей.
Персиковий пиріг
Форма 24 см.
- 300 г борошна, 1 щіпка солі, 10–12 г розпушувача, 200 г вершкового масла, 220 г цукру, 10 г ванільного цукру, 4 яйця, 100 г натурального йогурту або сметани, 800–850 г консервованих персиків.
- Пудинговий крем: сік від персиків, 40 г полуничного пудингу.
- Для штрейзеля (необов’язково): 50 г борошна, 30 г цукру, 30 г вершкового масла.
У пудинг додати сік від персиків (разом має бути 350 мл, за потреби долити води) і зварити до загустіння, охолодити.
Розігріти духовку до 180°C. Збити вершкове масло з цукром, ванільним цукром та сіллю до пишності, по одному додавати яйця, продовжуючи збивати. Додати йогурт або сметану, потім просіяне борошно з розпушувачем і обережно перемішати лопаткою. Тісто виходить, як дуже густа сметана.
Викласти тісто у форму діаметром 24 см, застелену пергаментом, розрівняти. Викласти зверху хаотично пудинг і шматочки персиків.
Приготувати штрейзель, перетерши борошно, цукор і масло до крихти, посипати пиріг (за бажанням).
Випікати приблизно 1 годину – 1 годину 10 хвилин. Дати охолонути перед нарізанням.
Рецепт і фото – Erika Oszuszki
радимо також приготувати:
- Морквяний торт з консервованими персиками. Вишуканий смак!
- Торт “Персиковий”. Дуже хороший рецепт!