Перевірений рецепт глазурі для пряників
- На 1 білок потрібно приблизно 200 г цукрової пудри.
Пудру обов’язково просіяти, щоб не було грудочок, потрошки всипати в білок і добре перемішати, спочатку можна ложкою. Потім збивати міксером, збивати недовго.
Для контуру на пряник підійде ця консистенція, а для заливки розбавити трішки водою. Я вмокаю чайну ложку у воду і розмішую глазур.
Надати глазурі кольору можна харчовими барвниками: гелевими або сухими (розчинити у краплі води).
Наносити глазур за допомогою кондитерських мішечків. Спочатку зробити контур густішою глазур’ю, а потім заповнити трішки рідшою.
Така глазур не обсипається і добре тримається на пряниках. Покриті глазур’ю пряники – дуже смачні і гарна прикраса для торта.
Рецепт пряників
- 160 г меду і 100 г цукру, 2 ч. ложки соди і 120 г масла, 1 яйце, 1 ч. ложку кориці, 1 ч. ложку какао, 0,5 ч. ложки сухого імбиру, 400 г борошна.
160 г меду і 100 г цукру закип’ятити. Зняти з вогню, додати 2 ч. ложки соди і 120 г масла – перемішати. Буде сильно пінитися і підніматися. Коли трішки охолоне, додати: 1 яйце, 1 ч. ложку кориці, 1 ч. ложку какао, 0,5 ч. ложки сухого імбиру, 400 г борошна. Замісити тісто, покласти в холодильник на 1 годину. Розкотити, сформувати печиво, пекти 6-7 хвилин.
Рецепт і фото Галі Лилик
Радимо також приготувати пряники за іншими перевіреними рецептами від господинь:
- Медові пряники “миколайчики” за рецептом Дарії Цвек (+ рецепт глазурі)
- Ідеальне безе і топери для торта