густе повидло з яблук

Перевірений рецепт густого повидла з яблук білий налив або будь-яких інших

Пропонуємо вашій увазі збірку перевірених рецептів густого повидла з яблук: для якого треба мінімум цукру, можна варити у духовці, зберігається роками під капроновою кришкою, не пліснявіє і не зацукрується, підходить для начинки у пироги і рогалики.

Білий налив – один з ранніх сортів яблук. Вони смачні, ароматні, соковиті, проте швидко псуються і погано зберігаються. Коли гарний врожай, усі яблука годі з’їсти. Тож багатьох хвилює, що можна приготувати з білого наливу на зиму, чи можна зробити густе повидло? Так, можна. Маємо для вас перевірені рецепти яблучного повидла від господинь.

  • Основна умова густого яблучного повидла з білого наливу – це неперестиглі яблука, там більше пектину.
  • На відро порізаних яблук можна додати 200-300 г цукерок “Барбарис” або “Дюшес” – аромат буде неймовірний!
  • Щоб спрости процес приготування повидла, його можна варити у духовці.
  • Найбільше пектину, що забезпечує густоту повидла, у шкірці та насіннєвих коробочках, тому краще яблука не очищати, а перетерти після увалювання.

Рецепти густого яблучного повидла

Густе повидло з білого наливу

  • 1 відро порізаних шматочками без серцевини яблук білий налив (це об’єм порізаних яблук), 1 скл. оцту, 2 кг цукру.

У відро з яблуками налити оцет, висипати зверху цукор. Залишити на ніч. Потім варити у три етапи: проварити 5-7 хвилин, залишити до повного охолодження, знову проварити і так тричі. Гарячим розкласти у стерильні банки, закрутити. Рецепт Ірини Кубай

Три мої улюблені рецепти закруток із яблук: варення, повидло і джем

“Ліниве” повидло з яблук

  • Потрібна каструля, яка вміщається у духовці. На 5-6-літрову каструлю порізаних тонкими пластівцями яблук: 2 кг цукру, 1 скл. оцту, можна додати корицю або 3-4 бутони гвоздики (якщо ви любите).

Нарізані яблука (без шкірки) пересипати цукром, дати постояти 2 год. Потім скласти все в каструлю, перемішавши, каструлю поставити в духовку, ввімкнути на малий вогонь, накрити кришкою і залишаєте на ніч. Приблизно 135 градусів. Під ранок можна подивитись, перемішати при потребі. Іноді залишаються шматочки і маса не однорідна – все залежить від яблук. Таке повидло зберігається добре і в начинці у випічці не тече. Можна збільшити кількість цукру, але, як на мене, то досить. Рецепт Ольги Скородинської-Кащишин

Повидло з яблук (дуже добре на рогалики)

  • На 5 кг яблук 2,5 кг цукру, 100 г оцту.

Яблука натерти на тертку зі шкіркою, додати цукор і оцет, перемішати і варити до готовності хвилин 20-30. Дуже добре на рогалики. Рецепт Ольги Шматолохи.

Повидло з яблук по-польськи. Давній рецепт

Густа мармеляда з яблук

Яблука порізати на кубики, скласти в каструлю (я робила в чавунці) і поставити в духовку. Коли шматочки зваряться і колір зміниться (скільки часу треба, не знаю – не засікаю),  дістати з духовки, додати цукор і вже на плиті поварити, щоб розійшовся цукор. Колись цей рецепт дала мені жінка, коли шукала рецепт густої мармеляди з яблук для солодкої випічки. Джем виходить густий, з випічки не витікає. Рецепт Ольги Чуби

Густе бурштинове повидло з яблук

  • 3-літрова банка порізаних яблук, 1-літрова банка цукру, 100 мл оцту.

Усе перемішати, залишити на ніч, вранці варити на малому вогні однорідної консистенції жовтого кольору. Завдяки оцту повидло не темніє. Рецепт Анни Бойко

Повидло з яблук (зі шкіркою і серцевиною)

Спочатку кришу яблука (зі шкіркою і лусочками) в каструлю, додаю одну склянку води і тушкую до розм’якшення на малому вогні. Коли трохи вихолоне, пропускаю через шнекову соковижималку, додаю цукор за смаком (зазвичай 1:1) і варю до світло-карамельного кольору, періодично помішуючи. Повидло густе, для пиріжків і пончиків ідеальне. Рецепт Тамари Тищенко

Смачне яблучне повидло, як мармелад

1 відро потертих яблук (треба яблука одного сорту) і 3 кг цукру перемішати і залишити на ніч. Зранку довести до кипіння, вимкнути, залишити до повного охолодження. Далі варити 45 хв, додати 200 г оцту, варити ще 20 хв, розкласти в банки.

Густе яблучне повидло, що зберігається роками під капроновою кришкою

На відро чищених порізаних яблук додати 3 л цукру і 1 скл. оцту, дати ніч постояти, щоб пустили сік. Поставити варити, варити до готовності, періодично помішуючи. Іноді додаю груші – також смачно. Виходить густе повидло, що стоїть роками під пластмасовою кришкою. Рецепт Оксани Данчук

Яблучне повидло під пластиковою кришкою

Нарізати почищені яблука дольками у казанок, налити пів склянки води, накрити кришкою і варити 5 хв. Тоді поставити без кришки в духовку на найменший вогонь і варити до того часу, поки стане густе (5-6 год). Перемішувати треба рідко. Коли загусне, додати на смак цукру, варити ще хвилин 20. Розкласти у банки, залишити, щоб повністю остигло, зверху налити у кожну банку 1 ч. ложку горілки, закрити пластмасовою кришкою. Зберігається по 2-3 роки. Рецепт Марти Дячук

Яблучне повидло по-сільському

Я по сільському: чищу яблука, насипають в алюмінієву каструлю або казан, накриваю кришкою і на маленькому вогні тушкую, поки не буде пюре. Коли всі яблука розлізлися, ще кип’ячу трохи часу,щоб випарувалася рідина. Даю остудити, краще ніч. Потім знову на вогонь, сиплю трохи цукру (приблизно 300 г на 1 кг яблук, не більше) і ще трохи варю, щоб проявився гарний оранжевий колір. Закриваю в стерильні банки, присипаючи зверху трохи цукром. Повидло виходить дубове, добре для випічки і намастити на хліб. Рецепт Марії Дідняк

Густе повидло, хоч ножем ріж, не пліснявіє і не зацукрюються

Густе повидло отримаєте, якщо будете варити порціями. Варю так більш як 20 років. Спробуйте – і будете так варити завжди.
  • 5 мірок (наприклад, літрових кружок чи мисочок, як вам зручніше) нарізаних тонкими скибочками яблук і 3 мірки цукру.
Каструлю (в якій не підгоряє, я варю в алюмінієвій) поставити на великий вогонь і все засипати в каструлю, перемішати до повного розставання цукру. Як закипить, зменшити вогонь і залишити кипіти 25-30 хвилин (кришкою не накривати), періодично помішуючи, щоб не підгоріло. Розлити в банки. Я розраховую так, щоб в мене вийшло приблизно три півлітрові баночки (можете розливати у літрові, як вам зручніше). Неповну баночку можна докласти із наступної порції). Залишити банки відкритими до повного охолодження (щоб потім не було зверху плісняви) і закрити кришками під ключ. Повидло дуже гарного золотистого кольору.
Тут важливо кожну порцію варити окремо, бо дехто в каструлю засипає декілька порцій, а потім жаліються, що не густе повидло вийшло і колір не дуже.
Я все варення варю такими порціями: 5 склянок ягід (це чи то чорниці, чи вишні, чи абрикосів, чи смородина) і 3 склянки цукру і після закипання варю, періодично помішуючи, 25-30 хвилин на помірному вогні, щоб гарно кипіло. Виходить з порції приблизно 1 літрова банка варення. Дуже гарний колір і густе.
На яблучне повидло беру не склянку, а трошки більшу мірку (як описано раніше). Зваріть одну порцію, скуштуйте охолодженим, якщо не дуже густе – поваріть більше або на більшому вогні. У мене виходить таке густе, що можна різати ножем. Зберігається декілька років і не зацукрюється. Рецепт Надії Крищук

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook