Насіння перцю зберігає схожість лише 3–4 роки, причому з кожним роком процент пророслого насіння знижується. Ранній та дружній появі росточків заважає тверда зовнішня оболонка насінини. Тому передпосівне стимулювання та замочування піде перцю лише на користь. Натомість інкрустоване виробником насіння обробляти не треба.
Як стимулятор росту та джерело мікроелементів використано розчин натурального меду (0,5 ч. ложки на 100 мл талої води). Лоток із насінням у розчині меду на ніч ставлять на батарею. Щоб розчин був ледь теплим, а не гарячим, під лоток на батарею кладуть дві-три газети.
Зранку насіння промивають і перекладають у лоток для льоду на шматочки ватного спонжика. У кожну комірку наливають трохи талої води. Ллють небагато, щоб лише добре зволожити ватну основу. Лоток зав’язують в целофановий пакет, щоб зменшити випаровування, і ставлять назад на батарею, застелену газетою. Там витримують 3 доби. Час від часу, у міру потреби, чайною ложечкою, щоб не залити насіння, в комірки доливають воду.
Насіння перцю, оброблене виробником, розчином меду не заливають, а ось на вологий спонжик для пророщування кладуть.