Печиво “Пісочні кільця” з арахісом
250 г маргарину, 150 г цукру, 1 яйце, 1 п. ванільного цукру, 1 ч. ложка розпушувача з гіркою, 2,5 скл. борошна, 1 жовток для змащування, 150-200 г подрібненого арахісу (волоських горіхів).
До м’якого маргарину додати цукор, сіль, ванілін. Виделкою розтерти до однорідної маси. Яйце збити й додати до маргарину, виделкою змішати. Просіяне з розпушувачем борошно, частинами додавати до маргарину і замісити м’яке тісто.
Поділити його на дві частини й поставити на 30 хв в холодильник. Арахіс подрібнити качалкою (не качати, а притискати через плівку). Жовток збити. Тісто розкатати на 8 мм товщиною. Вирізати кільця, в середині зробити отвір корком від шампанського. Змастити кільця жовтком, обмокнути в горіхи. Викласти на застелену папером бритванку. Випікати в розігрітій до 220 духовці 15 хв. Кінчики колечок мають підрум’янитись.
Пекла і фотографувала Тетяна Роса