Печиво “Кукурузка”
Приблизно 1 кг борошна, 200 г масла або маргарину, 200 г смальцю, 200 г цукру, 4 яйця, дрібка солі, 1 ч. ложка соди (погасити оцтом). Завдяки смальцю печиво виходить дуже хрумке і просто тане у роті. Можна додати ванілін, корицю.
Масло і смалець порізати шматочками і перетертими руками з 3 скл. борошна до однорідної маси. Додати цукор, яйця, сіль, погашену соду і замісити тісто, підсипаючи борошно. Поставити в холодильник на 2 год або на 20 хв у морозилку. Застелити деко пергаментом і змазати маслом. Накрутити печиво на м’ясорубці зі спеціальною решіткою з отвором посередині. Якщо такої немає – то через звичайну решітку з великими отворами: будуть не смужки, а пучечки. Викладати відразу на деко. Пекти 20 хв при температурі 180 ОС. Охолоджені можна посипати цукровою пудрою.
Спробуйте також приготувати: