Печиво без яєць, яке довго зберігається і виходить багато

У зв'язку з подорожчанням яєць, багатьох господинь цікавить, як приготувати печиво без яєць. Саме такі рецепти ми для вас зібрали.

Останнім часом яйця значно виросли у ціні. Тому господині шукають рецепти випічки без використання яєць або з їх мінімальною кількістю. Багатьох цікавить, як спекти печиво без яєць, щоб було багато і вдалося смачне, гарно зберігалося.

Саме для вас ми зібрали перевірені рецепти печива і коржиків, для приготування яких яйця не потрібно. Виходить багато, смачно і недорого! Готуйте і смакуйте, на здоров’я!

Печиво без яєць (на воді та олії)

  • 1 л цукру, 0,5 л води, 300 мл олії, 0,5 л варення, 2 ч. ложки соди, 1 ст. ложка амонію, 2 ст. ложки кориці (якщо любите), 1 ч. ложка солі, борошно.

1 л цукру і 0,5 л води – закип’ятити і охолодити. 300 мл олії, 0,5 л варення, 2 ч. ложки соди, 1 ст. ложка амонію, 2 ст. ложки кориці (якщо любите), 1 ч. ложка солі – перемішати і залишити, щоб бродило 30 хв. Замісити некруте м’яке тісто.  Розкотити тісто товщиною 0,5 см, вирізати коржики і пекти. Помастити готові білком або цукровою помадкою, можна і нічим не мастити. Рецепт Світлани Калити.

Печиво на розсолі і одному яйці

  • 1 скл. розсолу з огірків або помідорів,  1скл. олії, 1 скл. цукру, 4 скл. борошна, 1 ч. ложка соди гашеної (гашу лимонним соком, мені так більше подобається).
Замісити тісто з вищевказаних продуктів. Сформувати печиво, змазати яйцем і какао (за бажанням). Випікати при температурі 180 градусів  25 хв. Рецепт Світлани Ігнатишиної.

Печиво “Пальчики” (дріжджове)

0,5 л кислого молока або кефіру, 0,5 л смальцю, 50 г дріжджів, борошна скільки візьме. Начинка: повидло або вишні в соку. Готове печиво зверху посипати цукровою пудрою. Рецепт Ольги Гушової
рецепт печива без яєць

Амонячки

  • 3 скл. борошна, 1 скл. смальцю, 1 неповну склянка сметани, 1 ч. ложка амонію.
3 скл. борошна перетерти з 1 скл. смальцю, додати 1 неповну склянку сметани (в ній розчинити 1 ч. ложку амонію). Якщо тісто рідке, додавати ще трохи борошна. Покласти в холод на 1 год. На бажання можна додати 2 ст. ложки цукру і 1-2 жовтки, але я я печу без, але роблю з повидлом як рогалики. Якщо додати цукор і жовтки, добре виходить печиво на м’ясорубці. Рецепт Людмили Гук.

Печиво без яєць на сметані і смальці

  • 1 скл. сметани, 0,5 скл. смальцю, 1 скл. цукру, 3 скл. борошна, 0,5 ч. ложки соди погасити, ваніль.
Замісити тісто, сформувати печиво, спекти. Можна додати горіхи. Рецепт Світлани Калити

Печиво “Алкоголіки”

  • 250 г маргарину, 250 г жиру, 4 ст. ложки горілки, 2 ст. ложки води, 2 ст. ложки оцту.
Замісити тісто. Сформувати печиво, спекти. Готове печиво обкачати в пудрі.  Рецепт Анни Костюк

Просте печиво

  • 200 г сметани, 200 г смальцю (або 100 г масла і 100 г смальцю), 400 г борошна, 2 ч. ложки розпушувача.
Замісити тісто, сформувати печиво, спекти. Рецепт Руслани Пасаман.
печиво

Коржики на кефірі з начинкою

  • 0,5 л кефіру, 0,5 л цукру, 5 ст. ложок олії, 0,5. ч ложки амонію, 0,5 ч. ложки соди.
Замісити м’яке тісто, можна додавати какао. Робити у вигляді коржиків з начинкою. Рецепт Юлії Шнайдер.

Печиво “Домашнє”

  • 600 г борошна, 1 скл. сметани, 120 г масла, 1 ч. ложка соди + оцет, 250 г цукру. 
Я ще додаю до тіста родзинки, печиво довго зберігається, смачне. Рецепт Олени Забіцької.

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook