печериці

Печериці мариновані – збережіть, це суперовий рецепт!

Такі мариновані печериці можна їсти наступного дня або законсервувати про запас. Дуже вдалий перевірений рецепт!

Печериці мариновані

  • 0,5 кг печериць, 0,5 скл. води, 4 ст. ложки оцту, 0,5 ст. ложки солі, 1 ст. ложка цукру, 3 зубці часнику, 3-4 шт. перцю чорного горошком, 3-4 шт. перцю пахучого, 2-3 лаврових листки, 2 ст. ложки олії, 2-3 шт. гвоздики.
Гриби почистити від бруду і помити. Якщо гриби великі, то розрізати, краще брати маленькі. Із усіх інгредієнтів, крім олії і часнику, зварити маринад. До маринаду додати гриби, після закипання, варити під кришкою 10 хв. В кінці додати подрібнений часник і олію. Коли трохи охолоне, гриби перекласти в банки і залити маринадом.
Наступного дня гриби готові, зберігати в холодильнику. В мене вийшло 3 баночки по 480 мл, робила на 2 порції. Одну баночку я простерилізувала 10 хв і закрила.
Рецепт Оксани Дорош
Готувала і фотографувала Тетяна Мельничук

Радимо також інші рецепти маринованих печериць:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook