Пастила «Фруктова жуйка» і сироп
Фрукти, вода, цукор.
- Будь-які фрукти (обов’язково має бути хоча б третина яблук, вони сприяють загущенню) вимити, видалити кісточки, скласти в емальований посуд і додати 0,5 л води (приблизно на 8 кг фруктів). Поставити на вогонь і прогріти до розм’якшення.
- Потім сік злити в стерильні банки й закатати. Можна його використовувати для приготування компотів, додавати у чай, до млинців та випічки.
- Фруктову масу, що залишилася, засипати цукром (до смаку), перемішати до розчинення цукру, викласти на застелену пергаментом бляху тонким шаром.
- Винести бляху з фруктовою масою на відкрите повітря й дати підсохнути.
- Через добу корж перевернути й залишити ще на одну – дві доби.
- Потім жуйку нарізати, зберігати в банках.
Post Views: 22