Паска на маслі і молоці
1 л молока, 200 г масла, 1 кг цукру, 100 г олії, 12 яєць, 250 г дріжджів, 4 п. ванільного цукру, 1 ч. ложка солі, сметана, цедра одного лимона, 100 г родзинок.
Молоко довести до кипіння, відставити і викласти туди масло, все має розтанути. Коли молоко і масло стане теплим, додати дріжджі. Яйця збити з пів кілограмом цукром, іншу половину цукру додати у тепле молоко. Вимішати усе разом і додати борошно, але не багато, щоб зробити опару. Поставити в тепле місце на 2-3 години. Додати цедру усі інші інгредієнти. Замісити тісто, але щоб воно не було забите і щоб не прилипало до рук. Коли тісто підійде, викласти його у форми. Знову залишити, щоб підійшло. Випікати до готовності.
Рецепт і фото: Валентина Василечко
ВАМ ТАКОЖ СПОДОБАЄТЬСЯ: