Паска Краффін
350 г борошна, 80 мл теплого молока, 1 яйце, 2 жовтки, 80 г цукру, 6 г сухих дріжджів, дрібка солі, 40 г розтопленого масла, 30 мл соку маракуї (можна замінити ванільним цукром чи апельсиновим соком), 125 г масла, цукати, горіхи.
З цього тіста виходить три паски: дві великих і одна маленька.
Зробити опару: в тепле молоко додати чайну ложку цукру і дріжджі, все добре перемішати.
Яйця збити з цукром. Просіяти борошно й додати сіль. Перемішати. Вилити в борошно опару. Додати яйця з цукром, сік маракуї. Замісити тісто. Додати розтоплене масло. Знову вимішати тісто. Місити 10 хвилин, поки воно не буде прилипати до рук. Тісто має вийти м’яким та еластичним.
Змастити миску маслом і викласти туди тісто. Накрити харчовою плівкою. Залишити тісто в теплому місці на 45-60 хвилин, щоб піднялося й збільшилося у два рази.
Тісто поділити на три частини. Зробити три кульки і залишити ще на 10 хвилин. Розкатати тісто. Воно має бути дуже тонким. Тісто змастити маслом, викласти цукати і горіхи. Скрутити тісто у рулет. Розрізати гострим ножем рулет на дві рівні частини. Але різати треба не до кінця. Сформувати дно паски з тіста, скрутити його так, щоб усі шари тіста були зверху.
Викласти тісто у форми. Залишити його на годину, щоб підійшло. Випікати 10 хвилин при температурі 200 градусів, а потім при 180 градусах ще 25 хвилин. На десятій хвилині випічки прикрити паску фольгою, щоб не пригоріла.
Рецепт Людмили Ізікук. Пекла і фотографувала Оксана Дидяк
Спробуйте також приготувати: