Паска «Хвалена» – приготуйте і теж будете хвалити цей рецепт!

Коли скуштують шматочок цієї паски, у вас неодмінно попросять рецепт! Паска "Хвалена" - бо усі її хвалять. І ви приготуйте - самі побачите!

Цей рецепт паски передається від господині до господині, і всі його хвалять. Тому паска – “Хвалена”. Якщо ви такого ще не маєте, запишіть. Він того вартий!

Паска «Хвалена»

2,5 кг борошна, 15 яєць, 300 г масла, 3 скл. цукру, 0,5 л сметани, по 2 ст. ложки олії і родзинок, 2 п. ванільного цукру, 1 ч. ложка солі, 150 г дріжджів, 1 скл. кип’яченого молока.

  1. Розтерти дріжджі у теплому молоці, додати розтоплене масло, яйця збиті з цукром, залишити на 2–3 год.
  2. Потім додати сметану, олію, сіль, родзинки і ванільний цукор, просіяне борошно. Замісити тісто.
  3. Поставити у тепле місце на 1 год, а коли воно збільшиться у 2–3 рази, сформувати паски, заповнювати 1/2 об’єму форми, дати підрости до ¾ об’єму, змастити яйцем, прикрасити і спекти.
  4. Якщо паски прикрашаєте виробами з тіста, то самі пасочки змастити жовтком, а прикраси – білком для гарного полиску.

Радимо також інші перевірені рецепти паски:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook