Пампухи на мінеральній воді
- 300 мл мінеральної води, 0,5 ч. ложки солі, 15 г пресованих дріжджів, 3-4 ст. ложки цукру (виходять не дуже солодкими, тому цукор на свій смак додавайте), 40 мл олії, 400 г борошна (+/- 20-30 г).
У воді розчинити дріжджі і цукор, додати сіль, олію та поступово всипати борошно. Замісити м’яке тісто та залишити на 1-1,5 год у теплому місці, щоб піднялося. Далі розкотити тісто у коло товщиною приблизно 0,6-0,8 см та вирізати склянкою пампухи. Залишити їх під рушником ще підходити на 20 хв. Смажити у великій кількості олії на середньому вогні до готовності. Готові викласти на серветку, щоб позбутися зайвої олії.
Я робила без начинки, але тут все залежить від ваших вподобань: можна формувати з начинкою (але густою), а можна вже готові начинити (місця всередині достатньо). На бажання, присипати пудрою.
Рецепт і фото Наталі Крихівської
Радимо також приготувати пампухи (пончики) за іншими перевіреними рецептами від господинь:
- Золотий рецепт тіста для пампухів. Найпростіші, але найсмачніші!
- Бабусині, сирні, від Дарії Цвек, на жовтках і картопляному відварі: сім рецептів пампухів до Різдвяних свят
Post Views: 75