паляниця

Паляниця з картоплею і сиром

Паляниця з картоплею і сиром

  • Для тіста: 400 мл молока, 10 г сухих дріжджів, 1 ст. ложка цукру, 2 т. ложки олії, 4-5 скл. борошна.
  • Для начинки: 5-6 великих картоплин, 1/3 скл. молока 150 г твердого сиру, сіль. 
Молоко підігріти, замісити тісто і дати підійти.
Картоплю зварити і пом’яти, додавши 1/3 склянки молока, 5 хв, щоб трішки охололо. Додати натертий сир (на дрібній тертці), по бажанню можна додати зелень, все добре перемішати з картоплею. Сіль додою в картоплю не відразу коли варю, а тоді коли перемішую з сиром.
Коли тісто підійде, добре ще раз вимішати і розділити на три частини. Сформувати тісто в “колобки”. З тіста” колобка” розкотити паляницю і по центру викласти третю частину картоплі (її теж поділити, щоб вистачило на три паляниці) і добре заліпити тісто. Сформований колобок покласти на деко, застелене пергаментом і розправити руками, щоб вийшла паляниця. Накрити полотенцем, щоб підійшло, змастити яйцем і по всій поверхні легенькими рухами пальців зробити виямки.
Пекти 25 хв при температурі 180 градусів. Після випікання паляницю змастити олією. Це все саме зробити з рештою тіста і начинки. Більше паляниць – збільшіть інгредієнти.

Рецепт і фото Марії Гнатів

Також радимо інші перевірені рецепти паляниць:

  • Замість хліба – смажимо перепічки, паляниці і коржі на сковороді: п’ять рецептів
  • Паляниці з сиром та зеленню а-ля хачапурі або чебуреки

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook