Ожинове вино
Розім’яти ожину. Не миту. Додати води, щоб була не густа маса. Я роблю на око. Накрити ємність марлею. І хай бродить в теплі днів 4. Можна додати трошки цукру. Кожного дня треба два рази перемішувати.
Потім процідити і віджати ягоди. Тепер виміряти кількість соку і додати ще води: на 5 літрів соку – 2 літри води. І додати цукру, щоб було добре солодке. Розлити в банки по плічка і закрити кришками з гідрозатвором. Нехай стоїть так місяць.
Потім злити без осаду. Скуштувати. Додати цукор на смак. І тепер налити повні до верху банки. Знову закрити кришками з гідрозатвором. І поставити в прохолодне місце. Далі чекати місяців хоча б 2 або 3 – і можна насолоджуватись.
Рецепт Оксани Дудай
- Смачне ожинове вино. Перевірений рецепт
-
Рецепт ожинового вина, смачнішого за виноградне
Post Views: 22