Домашнє вино
Виноград (не мити!) почавити руками (якщо його мало) або перекрутити через м’ясорубку (через решітку з великими отворами). Скласти все в одну посудину, легенько зверху присипати цукром і поставить в тепле місце приблизно на тиждень, щоб трохи збродило. Тоді віджати жмих через марлю. На кожну літру соку додати 300 г цукру (виноград кислуватий). Цукор перед додавання розчинити у підігрітому соку або невеликій кількості води. Додати теплий цукор до соку, розлити у банки, одягнути зверху перчатки (проколоти палець) чи спеціальні кришкою. Поставити у тепле темне місце до повного зброження (рукавиця має повністю здутися або бульбашки мають припинити утворюватися). Далі злити за допомогою шланга у чисті банки.
Рецепт Тетяни Катеруші
Спробуйте також приготувати:
Домашнє вино з винограду. Готую за простим бабусиним рецептом
Домашнє виноградне вино. Готую за класичним закарпатським рецептом