Рулет “Схід сонця”
Форма 30х40 см. 100 г борошна, 40 г борошна, 110 г олії, 140 г цукру, 170 г молока, 8 яєць (великих), 10 г олії, 18 г кукурудзяного крохмалю, 25 г какао, ванілін по бажанню.
Спочатку всі інгредієнти наготувати. Відділити білки від жовтків. Крохмаль і 100 г борошна з’єднати. В олію (110 г) влити гаряче молоко, розмішати і додати по одному жовтку постійно помішуючи. Просіяти борошно з крохмалем, розмішати до однорідності.
Тісто виходить рідкуватим, його треба поділи на половину (у дві посудини). В одну додати олію (10 г) і какао, ретельно перемішати і відставити. У другу просіяти ще 40 г борошна, ванілін, ретельно перемішати і відставити.
Білки збити до м’яких піків, частинами додати цукор і збити до стійких піків. Ці білки також поділити навпіл і частинами ввести в обидва тіста (вимішувати обережно знизу вверх, як на бісквіт).
Форму застелити пергаментом і вилити біле тісто. А наверх обережно (щоб тісто не перемішалось) влити коричневе. Тепер ручкою ложки чи ножа робити спіральну доріжку від краю до краю, не відриваючи від дна дека. Починати з ширшої сторони! І так само провести лінії перпендикулярно, з вужчої сторони.
Поставити в духовку, розігріту до 165 °С на 25-30 хв. Дістати з форми на решітку, дати постояти 5-7 хв. Тоді треба бісквіт накрити пергаментом і швидко перевернути, зняти пергамент, на якому він випікався, і скрутити в рулет, дати вистигнути і наповнити кремом.
Крем із масла і сирого згущеного молока або заварний.
Рецепт і фото Наталі Іськів
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 27