Торт з шоколадним та апельсиновим мусом
Шоколадний бісквіт
- Форма 28 см.
- 7 яєць, 300 г цукру та дрібка солі, 1 п. ванільного цукру, 350 г борошна, 2 ст. ложки крохмалю, 4 ст. ложки темного какао, 2 ч. ложки розпушувача, 4 ст. ложки олії.
Яйця добре збити з цукром та сіллю до білої маси, наприкінці додати олію. Решту сипучих просіяти і вмісити лопаткою. Пекти при 175 градусах 40 хвилин. Вистудити та розрізати на 3 коржі, просочувати нічим не потрібно
Апельсиновий мус
- 3 апельсини: цедра і сік (200-300 мл, залежно від апельсинів), 110 г цукру, 60 г вершкового масла, 1 яйце, 3 жовтки, 150 г вершків 30%+, 12 г желатину.
Сік і цедру з апельсинів, масло, цукор і легко збиті яйця у каструльці із товстим дном поставити грітись на вогонь. Довести до легкого загустіння, але не кип’ятити, маса буде добре гарячою і трішки загуслою, тоді виключити. Не перегрійте, щоб не згорнулись яйця. Забрати з вогню. Всипати швидкорозчинний желатин і добре розмішати до його розчинення. Тоді заварну основу повністю вистудити. Вершки збити до піків і легко перемішати лопаткою із холодною заварною масою. Можна поставити мус в холодильник на 10-15 хвилин, щоб трохи загус.
Шоколадний мус
- 375 г темного шоколаду, 150 г гарячих вершків 30%+, 160 г м’якого вершкового масла, 150 г збитих вершків 30%+.
Шоколад залити гарячими вершками і добре вимішати. Вистудити. Відібрати 150 г отриманої маси на покриття торта. Решту змішати лопаткою зі збитими вершками та збитим до пухкого масла. Мус готовий.
Зібрати торт: корж, шоколадний мус, корж, апельсиновий мус, корж. Поставити застигати і стабілізуватись в холодильник. Обмазати зверху відкладеною шоколадною масою.
Готувала і фотографувала Оксана Білінська
Радимо також приготувати шоколадний торт за іншими перевіреними рецептами:
- Шоколадний торт з карамеллю (шифоновий бісквіт, ганаш, солона карамель)
-
Трюфельний торт з шоколадом та персиками. Вишуканий смак!
Post Views: 45