“Найсмачніший у світі торт”
Бісквіт: 100 г масла, 120 г цукру, 4 жовтки, 3 ст. ложки молока, кефіру або йогурту, 160 г борошна, 1 ч. ложка розпушувача, 50-80 г несмаженого мигдалю. Меренга: 4 білки, 200 г цукру. Крем: вершки (300 мл), 50-100 г цукру (в оригіналі – без цукру). Форма 20Х30 см або 20 см діаметром. Якщо збільшити продукти у 1,5–2 рази, можна спекти 1 корж на велике деко від духовки (потім розрізати його навпіл).
Бісквіт: розм’якшене масло збити з цукром добіла, додати по одному жовтки, влити молоко (кефір або йогурт), додати просіяне з розпушувачем борошно. Швидко збити, щоб з’єднати складники. Форму застелити пергаментом, викласти тісто (воно липке, його треба накладати лопаткою або вологою рукою).
Приготувати меренгу. Охолоджені свіжі білки в охолодженій посудині збити з дрібкою солі на середній швидкості до пишності, збільшити швидкість, поступово всипати цукор, збити до стійких піків. Гарно збиваються “зістарені” білки: для цього їх треба на ніч залишити на столі, а потім збивати.
Готову меренгу викласти на тісто кондерським мішком або ложкою, посипати несмаженим мигдалем. Врахуйте, що цей корж треба буде розрізати навпіл (на 2 однакові шматки), тому одразу розрахуйте, де буде розріз, адже після випікання різати по мерензі незручно, вона дуже крихка. Випікати при 175 ОС 30 хв. Меренга має стати твердою і золотистою зовні.
Охолоджені протягом доби вершки збити в охолодженому посуді до стійкої піни, поступово ввести цукор.
Охолий корж (спершу на столі, а потім у холодильнику) розрізати на дві рівні половини. На нижню покласти збиті білки, накрити верхньою. Близько 1 год витримати у холодильнику.
Рецептом поділилася Лариса на сайті