еклер

Найсмачніші еклери. Це просто треба скуштувати!

Еклер - король серед тістечок! Мабуть, немає таких людей, які не люблять еклери. Тільки у кожного свій улюблений крем. Варіантів - безліч!

Еклери

  • Тісто: 100 г масла, 4 яйця, 180 г борошна, 5 г солі, 250 мл води.
  • Виходить до 20 товстеньких еклерів завдовжки 10 см.
Закип’ятити воду, додати масло і сіль. Коли все кипітиме, додати борошно і дерев’яною ложкою зібрати все в один великий клубок. Добре вимішати і зняти з вогню. Коли маса трошки охолоне, ввести в масу по одному яйця, лопаткою вмішуючи кожне у тісто. Коли вмішається одне, додавати наступне. Викласти тісто на деко, застелене пергаментом, кондитерським мішком з насадкою “Хризантема”. Я робила довжиною близько 10 см. Поставити в розігріту духовку до 180° на час до 45 хв.
Готові охолоджені тістечка я наповнювала сирною масою і покривала помадкою. Для сирної маси домашній сир і домашнє згущене молоко блендером збиваю до однорідності. Виходить дуже легка, солоденька і ніжна сирна маса.
Рецепт і фото Оксани Копиняк
Радимо також приготувати еклери за іншими перевіреними рецептами від господинь:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook