печена шинка

На святковий стіл або до бутербродів – соковита запечена шинка

Шинка, приготована і запечена за цим рецептом, вдається дуже соковитою і запашною. Хоч на м'ясну тарілку, хоч на бутерброди - смакота!

Запечена шинка

  • 500-600 г вирізки, 1 ч. ложка солі, 1 ч. ложка гірчиці у зернах, 1 ч. ложка паприки, 4 зубці часнику, 5 г кмину. 

М’ясо опустити в холодну воду на 2 год, щоб вийшла зайва кров (стало світле). Витягнути з води і забрати зайву рідину. Часник порізати невеликими шматочками, ножем у м’ясі зробити глибокі надрізи і запхати шматочки часнику (надрізи робити по усьому шматку). Натерти спеціями і добре зв’язати ниткою. Запікати в рукаві 30 хв при температурі 170 градусів (шинку залишити в духовці до остигання). Перед подачею нитку зняти.

Рецепт і фото Марії Гнатів

Спробуйте також приготувати:

  • П’ять порад досвідчених кулінарів, щоб шинка вийшла м’яка та смачна
  • Шинка у медовому соусі

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook