“Королівська шарлотка”
Корж: 2 яйця, 65 г цукру, 80 г борошна, 1 ч. ложка розпушувача, вода 30 мл+сік лимона 1 ст. ложка – для просочування готового бісквіта.
Яблучний мус: яблучне пюре – 1/2 л, галаретка/желе лимонна – 1 п.
Вершковий мус: 500 мл вершків (36%), 100 г цукру, 2 ч. ложки желатину, 1/3 скл. окропу.
Збити яйця з цукром до світлої пишної маси. Порціями додати просіяне борошно з порошком до печива або розпушувачем, акуратно з‘єднати складові лопаткою. Дно форми (у мене кругла d25 см) застелити пергаментом, викласти тісто, випікати в розігрітій духовці 20-25 хв. при t180. Коли охолоне, зняти пергамент і змастити лимонною водою.
Для приготування яблучного пюре (можна взяти готове) потрібно буде 800 г вже почищених від шкірки і без серединки яблук. Нарізати їх на невеликі кубики, додати 120 г цукру, пачку ванільного цукру, 100 мл води, довести до до кипіння і на малому вогні варити, помішуючи, до повного випаровування вологи і до м‘якості яблук (залежно від сорту 20-30 хв.). Збити блендером, як трохи охолонуть. Вийде 0,5 л баночка готового пюре. В ще добре гаряче пюре всипати галаретку, гарно вимішати, дати охолонути. Викласти на корж і відправити в холодильник, щоб «схопився».
Для вершкової маси спочатку залити желатин гарячою водою, вимішати до повного розчинення і однорідності. Збити охолоджені вершки, поступово додати цукор, збити до стійкого крему (але не перебийте в масло). Відкласти вершки і остудити желатин до теплого стану, мішаючи ложкою, не дати йому схопитися в одну густу желатинову кулю. Увімкнути міксер і тонкою цівкою ввести рідкий ледь теплий желатин у вершки, швидко збити до однорідності і викласти зверху на застиглу вже яблучну масу. Даємо постояти в холодильнику, щоб застигло. Притрусити какао та нарізаємо порційно.
Готувала і фотографувала: Viktoriya Isayenko
Читайте також:
Post Views: 86