Мій ідеальний рецепт пончиків (пампухів)
500 г молока, 5 жовтків, 50 г олії, 75 г масла, 200 г цукру, 18 г ванільного цукру, 1 ст. ложка горілки або спирту, 50 г дріжджів, 900 г борошна. Цедра та сік лимону по бажанню.
До теплого молока дати весь цукор та розчинити дріжджі, додати 100 г борошна. Поставити в тепле місце, щоб підросло. Коли дріжджі активізуються, додати жовтки, олію, масло, спирт, ваніль та борошно, замісити тісто.
Поставити в тепле місце, щоб підростало. Виробляти пампушки з різними начинками: густе варення (тільки не магазинне на желатині, бо під час смаження розтане і витече) чи варена згущонка (у мене цього разу вишні), а найулюбленіша начинка – варення з рожі).
Я ділю тісто на кульки і формую кожен окремо. Коли виробили, дати їм трохи підрости. Смажити на добре розігрітій олії і середньому вогні.
Рецепт і фото Надії Бутин
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 88