Медовий торт із вишнями “Марго”
3 яйця, 1 скл. цукру, 1 ст. ложка меду, 1,5 ч. ложки соди, ваніль, 3 скл. борошна. Крем: 1 л сметани, 1 скл. цукру, 15 г желатину, 100 мл води, ваніль.
Усе, крім борошна, поставити на водяну баню. Коли почне пінитися, поступово ввести борошно, вимісити, спершу ложкою, а коли трохи охолоне – руками. Борошна може знадобитися трохи більше, але не робіть надто туге тісто. Поділити тісто на 4-8 коржів (залежно від розміру форми і товщини коржів, яку хочете мати), кожен тонко розкачувати на змащено смальцем пергаменті. Пекти при температурі 180 ОС до золотистого кольору.
Для крему сметану збити з цукром. Желатин залити водою, коли набрякне – підігріти до розчинення, охолодити. Влити тонкою цівкою у збиту сметану, не припиняючи збивання. Дати злегка схопитися.