Медові пряники на кефірі
0,5 л кефіру, 300 г цукру, 3 яйця, 4 ст. ложки рідкого меду, 5 ст. ложок олії, 1,5 ч. ложки соди, 1 ст. ложка какао, 1,2 кг борошна (приблизно).
Змішати просіяні борошно, какао та соду. В окремій ємкості змішати цукор та жовтки, збити, додати мед, кефір та олію – замісити м’яке тісто. На робочу поверхню, посипану борошном, викласти тісто, розкотити в пласт товщиною 1 см, стаканчиком видавити кружечки.
Викласти на деко, застелене пергаментом, на відстані один від одного, випікати при температурі 180 ОС 20 хвилин до зарум’янення.
Помадка. 3 білки (які залишились від тіста) збити до твердих піків, додати поступово в 2-3 етапи 200 г цукрової пудри та дрібку лимонної кислоти, ще раз збити та поставити на водяну баню, збивати ще на 10 хв до загустіння.
Змастити пряники помадкою за допомогою пензлика, поставити їх висихати при кімнатній температурі.
Якщо не висохнуть, тоді ще поставити пряники в злегка нагріту духовку.
Рецепт і фото Магдалини Шершун
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 35