Мариновані огірки “Болгарія”
На 4 літрові банки: огірки (скільки влізе в банку, приблизно 1,2 кг), 4 морквини, 4 цибулини, 8 парасольок кропу, 2 л води, 3 ст. ложки солі (крупна, нейодована), 7 ст. ложок цукру, 180 мл оцту (9%).
Огірки добре помити і замочити в холодній некип’яченої воді мінімум на 6-8 годин. Воду кілька разів змінити. Банки попередньо простерілізуем, кришки прокип’ятити. Воду з огірочків злити, ще раз добре їх промити під проточною водою, обрізати хвостики. Кріп, цибулю і моркву почистити, обсушити паперовими рушниками, моркву нарізати брусочками, цибулю — кільцями. У стерильні банки укласти щільно огірочки, брусочки моркви, цибулю і кріп. На одну літрову банку – 1 морквина, 1 цибулина і 2 парасольки кропу. Приготувати маринад – закип’ятити воду з сіллю і цукром, періодично помішувати, щоб сіль і цукор повністю розчинилися. Додати оцет, перемішати і киплячим маринадом залити огірки до верху банок. Закрутити стерильними кришками, перевернути догори дном і вкутати в такому положенні до повного охолодження. Як охолонуть, перевернути банки в нормальне положення і зберігати в більш-менш прохолодному місці, не в холодильнику, але і не біля батареї, звичайно.