Маковий торт з вишнями
Форма 21 см: 300 г масла, 300 г цукру, 4 яйця, 300 г борошна, 2 ч. ложки розпушувача, 50 г маку.
Крем: 400 г вершкового сиру, 170 г згущеного молока, 50 г лимонного соку, 1 ч. ложка лимонної цедри, 150 г масла.
Вишнева начинка: 400 г вишень без кісточок, 120 г цукру, 5 г пектину.
Для покриття: 150 г вершкового крему, 100 г вершків 33%, 30 г цукрової пудри.
Просочення: 100 г згущеного молока, 150 мл кип’яченої води.
Коржі. Масло збити з цукром до пишності. По одному ввести яйця, щоразу збиваючи. Додати борошно з розпушувачем, замісити однорідне тісто. Поділити на 2 частини, випікати при 180 ОС приблизно 35 хв до сухої зубочистки. Остудити, кожен корж розрізати навпіл. Обрізки перетерти на крихти.
Згущенку змішати з цедрою і лимонним соком, додати вершковий сир, перемішати до однорідності. Поставити на крижану баню, додати м’яке масло, збити міксером до однорідності.
Для вишневої начинки змішати вишні і 100 г цукру, проварити 10 хв. Решту цукру змішати з пектином, додати до вишень, проварити 5 хв. Охолодити.
Зібрати торт і роз’ємному кільці: корж, просочити, крем, зробити у ньому два заглиблення по колу, викласти у заглиблення вишні, далі корж і все повторити. Поставити на ніч у холодильник. Зранку покрити кремом. Боки посипати крихтами, верх посипати тертим білим шоколадом.