М’ясні рулетики-пеньочки
250 г свинини або курячого філе, 50 г печериць або інших грибів, 3 яйця, 0,5 цибулини, 30 г борошна, сухарі панірувальні, зелень, сіль, спеції.
Обсмажити цибулю і гриби. Збити яйця, додати нарізану зелень, борошно, гриби з цибулею, перемішати, вилити на сковороду і обсмажити з двох сторін.
Відрізати шматок м’яса як на велику відбивну, добре відбити з двох сторін, посолити, поперчити. На відбивну викласти омлет і згорнути щільним рулетом (між м’ясом та омлетом і зверху можна посипати тертим сиром, щоб рулет краще скіпився), сколоти зубочистками, запанірувати в борошні, потім у яйці, а відтак у сухарях. Обсмажити у фритюрі 10 хв або на сковороді з усіх боків.
Перед подачею запекти 15–20 хв, прикривши фольгою. Шпажки зняти, нарізати пеньочками або товстими шматками по 3–4 см.