Лимонні кекси
2 яйця, 150 г цукру, 60 г вершкового масла, 60 г олії, 130 г кефіру, +/- 250 г пшеничного борошна, 30 г лимонного соку (3-4 ст. ложки), цедра 1 лимона, 7 г харчової соди (1 ч. ложка), 1/3 ч. ложки солі, ваніль, 150 г смородини.
Розігріти духовку до 180 градусів. Змішати масло, цукор, сіль. Збити усе міксером дві хвилини. Додати олію і збивати ще хвилину. Додати яйця, перемішати. Збити знову. Натерти в тісто цедру одного лимона і лимонний сік. Додати кефір, борошно, соду, ваніль і перемішати. Можна додати будь-які ягоди. Але перед тим перемішати їх з крохмалем, і лише тоді додати в тісто. Також можна додавати в тісто мак та родзинки. Викласти у форми. Випікати 20 хвилин. Вкінці можна посипати їх пудрою.
Пекла і фотографувала Оксана Ющук
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 33