Йогуртовий крем
- 500 г йогурту (я брала з ягідним наповнювачем, лісові ягоди), 500 г жирних вершків 33%, 25 г желатину і 4-5 ст. л. цукрової пудри (за смаком). Цієї кількості крему достатньо для торта діаметром 20 см, з 5 коржами і 4 шарами крему.
Замочити желатин на 15-20 хвилин, потім розтопити його на водяній бані або в мікрохвильовці і дати охолонути. Збити холодні вершки до щільної консистенції. В йогурт додати цукрову пудру (можна додати ягідне пюре за бажанням). Тоненькою цівкою при постійному збиванні ввести остиглий желатин. Додати збиті вершки в кілька прийомів, обережно перемішати лопаткою до однорідної маси.
Крем готовий! Використовувати його можна двома способами. Перший — відразу після приготування крему збирати торт в кільці. Другий — поставити крем в холодильник на 20-30 хвилин, щоб він загуснув, а потім збирати торт без кільця.
Класичний рецепт бісквіта
- Для торта діаметром 18 см взяти 3-4 яйця, для 20 см — 5-6 яєць і так далі. На одне яйце додавати дрібку солі, 20-30 г цукру, 26 г борошна і 6 г крохмалю (для шоколадного бісквіта — 16 г борошна, 10 г какао та 6 г крохмалю).
Приготувати бісквіт за день до збирання торта. Відправити його в холодильник на ніч, а на наступний день з ним працювати.
Для цього торта приготувати два бісквіти діаметром 20 см, розрізати кожен на три коржі. Шостий корж можна з’їсти. Вирівняти торт масляним кремом і прикрасити на свій смак, а дітям подобається яскраво і багато прикрас! Мінімалізм тут не підходить!
Рецепт і фото – Інара Сідор
- Йогуртовий пиріг з яблуками і заварним кремом
- Торт-суфле з сиром та ягодами: ніжний наче хмаринка