йогуртовий крем

Легкий йогуртовий крем для торта

Приготувати йогуртовий крем дуже легко і швидко. Він ідеально підходить для тих, хто не любить важкі та жирні креми, а також для дитячих тортів.

Йогуртовий крем

  • 500 г йогурту (я брала з ягідним наповнювачем, лісові ягоди), 500 г жирних вершків 33%, 25 г желатину і 4-5 ст. л. цукрової пудри (за смаком). Цієї кількості крему достатньо для торта діаметром 20 см, з 5 коржами і 4 шарами крему.

Замочити желатин на 15-20 хвилин, потім розтопити його на водяній бані або в мікрохвильовці і дати охолонути. Збити холодні вершки до щільної консистенції. В йогурт додати цукрову пудру (можна додати ягідне пюре за бажанням). Тоненькою цівкою при постійному збиванні ввести остиглий желатин. Додати збиті вершки в кілька прийомів, обережно перемішати лопаткою до однорідної маси.

Крем готовий! Використовувати його можна двома способами. Перший — відразу після приготування крему збирати торт в кільці. Другий — поставити крем в холодильник на 20-30 хвилин, щоб він загуснув, а потім збирати торт без кільця.

Класичний рецепт бісквіта

  • Для торта діаметром 18 см взяти 3-4 яйця, для 20 см — 5-6 яєць і так далі. На одне яйце додавати дрібку солі, 20-30 г цукру, 26 г борошна і 6 г крохмалю (для шоколадного бісквіта — 16 г борошна, 10 г какао та 6 г крохмалю).

Приготувати бісквіт за день до збирання торта. Відправити його в холодильник на ніч, а на наступний день з ним працювати.

Для цього торта приготувати два бісквіти діаметром 20 см, розрізати кожен на три коржі. Шостий корж можна з’їсти. Вирівняти торт масляним кремом і прикрасити на свій смак, а дітям подобається яскраво і багато прикрас! Мінімалізм тут не підходить!

Рецепт і фото – Інара Сідор

Радимо також інші перевірені рецепти:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook