Лаваш, як із магазину
400 г борошна, 200 мл води (гарячої, але не кип’ятку), 0,5 ч. ложки солі, 2 ст. ложки олії.
Борошно просіяти в глибоку миску, всередині зробити ямку, туди вилити воду із сіллю та олію, гарно вимішати (до 5 хв). На 20 хв покласти в холодильник. Тоді розділити на 8 кульок і накрити плівкою, хай постоїть 5 хв. Тоді розкотити тоненькі коржі під вашу сковороду. Смажити з обох боків до 1 хв. Готові лаваші змастити з двох сторін водою і можна їсти.
Піца з лаваша
З такого лавашу зручно готувати піцу. На сковорідку покласти лист лавашу, посипати порізаною ковбасою і потертим сиром (можна додати майонез, кетчуп, у кого яка фантазія чи що є в холодильнику). Покласти зверху ще один лаваш, на нього знову сир із ковбасою, накрити третім лавашем. Зверху вилити 3 яйця, збиті зі спеціями. Смажити під кришкою з кожного боку по 3-5 хв, щоб сир зміг розтанути. Така піца смачна як гаряча, так і холодна.
Рецепт і фото Софії Білко
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 25