Квасоля в томаті
- 2 цибулини, 2 морквини, 400 г квасолі, 2 ст. ложки томатної пасти, 150 г олії, 4 зубці часнику, 3-4 ст. ложки борошна.
Квасолю замочити на ніч. Відварити до готовності. Цибулю нарізати дрібно, а моркву натерти на тертці й обсмажити на олії до м’якого стану. Тоді додати томатну пасту, протушкувати. У тушковані овочі з томатною пастою додати просіяне борошно і перемішати. У готову варену квасолю додати овочі і тушкувати (води в готовій квасолі має бути трішки вище неї, якщо википає, то долити гарячу). Солити і перчити в самому кінці за смаком, додати подрібнений часник і тушкувати ще 15 хв. За бажанням додати зелень.
Порада господині. Щоб квасоля не розварювалася, замочую на ніч у холодній воді. Роно промиваю, заливаю водою, трошки відварюю і зливаю воду, ще раз промиваю. Знову заливаю теплою водою і вару до готовності на малому вогні. А коли квасоля готова, то дайте їй охолонули у воді, щоб шкірка не облущувалася.
Рецепт і фото Марії Гнатів