Кутя з борошном
- 0,5 кг пшениці, 200 г маку сухого, 150 г цукру, 2 ст. ложки меду, 1 скл. узвару або кип’ячої води, 150 г борошна.
Промити пшеницю в холодній воді, викласти її в каструлю, залити холодною водою, щоб зверху вона покрила на 3-4 см. Варити на середньому вогні до готовності, але не переваріть, щоб вона не була занадто м’якою. Поки пшениця тепла, додати до неї цукор, мед. Гарно перемішати. Залишити охолоджуватись
Далі потрібно запарити мак: промити його в холодній воді, залити водою, ставити варити до моменту, коли рідина повністю википить, постійно помішуючи. Зняти з вогню і залишити до повного охолодження. Перетерти мак до побіління (це ми можна зробити в ступці, м’ясорубкою, блендером). Запарити родзинки: залити кип’ятком, залишити на 15 хвилин, потім злити воду.
Приготувати присипку з борошна: на розігріту пательню висипати борошно, на маленькому вогні прожарити до кремового кольору (будьте обережні, щоб борошно не пересмажилися).
Коли всі інгредієнти готові, заправити кутю: змішати пшеницю, мак, родзинки. На бажання, долити узвар або кип’ячену воду, довести до потрібної консистенції. Накласти кутю в миску, в якій будете подавати на стіл, зверху посипати гарно пережареним борошном. Кутя до різдвяного столу готова.
Рецепт і фото – Марини Ткаченко. Більше відеорецептів господині можна переглянути тут: https://www.youtube.com/@ukrcook/videos
Спробуйте також приготувати:
- Яке Різдво без пампухів? Чотири рецепти, які дісталися мені від бабусі
- Смачного вам Святвечора! Десять ідей, що приготувати на Святвечір
Post Views: 25