Королівське варення з аґрусу
1 кг аґрусу, 1,5 кг цукру, 1 скл. води.
- Міцні, не повністю прозорі плоди аґрусу вимити, обрізати плодоніжки, зробити надріз збоку (або розрізати на половинки) й видалити насіння.
- Підготовані плоди покласти в емальовану каструлю і перекласти шарами вишневого листя. Потім залити крутим кип’ятком і залишити на 6 годин, після чого воду злити й використовувати для приготування сиропу.
- Вишневе листя вибрати, плоди аґрусу опустити в киплячий сироп (з води і цукру) на 5-7 хвилин. Зняти варення з вогню й залишити на 6-7 годин. Потім знову нагріти і варити до готовності.
- Для збереження кольору його потрібно швидко й сильно охолодити, опустивши миску з варенням у холодну воду.
- Після цього розфасувати у банки й закупорити.
Post Views: 39