кавун

Консервований кавун на зиму

Таку заготовку, як консервований кавун, десертом або варенням не назвеш, але це неймовірно смачно! І по кишені не вдарить. Виходить соковито, красиво і швидко.

Консервований кавун на зиму

  • Інгредієнти: 1 солодкий кавун, вода питна, сіль, цукор, таблетка аспірину.

Як підготувати банки. Взяти 3-х літрові банки, ретельно вимити їх (краще з додаванням соди) і стерилізувати будь-яким способом.

Як нарізати кавун. Вимитий кавун розрізати на порційні шматочки (¼ частину кола). Після чого, кавунову кірку краще обрізати.

Отриманий м’якуш розкласти по банках, після чого залити окропом. Накрити кришечками. Залишити на хвилин 5-10.

Як приготувати маринад. Взяти ємність і злити в неї воду з банок.

Маринад готується в розрахунку 4 ст. л. цукру, 1 ст. л. солі на одну 3-х літрову банку. Прокип’ятити отриманий розсіл 5 хвилин і розлити назад у банки. У кожну з 3-х літрових банок кладемо по 3 таблетки аспірину.

Загорнути банки та перевернути, закутати теплим покривалом до охолодження.

Радимо також прочитати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook