Кому зі Святих потрібно молитися після Господа та Богородиці?

Моліться своїм Ангелам Хранителям, щоб потрапити в рай.

Якщо ми розглянемо домашні молитовні правила, то найбільше молитов після Господа Бога і Пресвятої Богородиці присвячено саме святому Ангелу Хранителю людини. Це і молитва Ангелу Хранителю в ранковому молитовному правилі, і молитва йому ж в вечірньому молитовному правилі. І канон Ангелу Хранителю, якого читають під час підготовки до Таїнства Причастя.

Трохи про останнє. Цікавий факт: три канони, які православні християни читають при підготовці до Таїнства Євхаристії, – це частина малого повечір’я, яке виникло в стародавніх монастирях. І на кожен день седмиці фактично покладені свої канони. Але канони саме Пресвятої Богородиці (можуть бути дещо різні в різні ж дні седмиці) і святому Ангелу Хранителю зберігаються в малому повечір’ї (крім середи – передодня четверга) протягом усіх днів седмиці.

Чому? Тому що Пресвята Богородиця і святий Ангел Хранитель – найближчі наші Помічники і Заступники в житті.

Тому ми повинні відчувати до наших невтомних невидимих трудівників – наших Ангелів Хранителів величезне нескінченне почуття подяки. Невідомо, де б ми були, якби не вони! Може, і не жили б уже зовсім!

Відносини кожної людини зі своїм Ангелом Хранителем можна порівняти з відношенням хворого страшною хворобою прокази зі своїм лікарем. Ангели – наші і лікарі, і медбрат, і духовні санітари. Кожен день вони – діти чистого і святого духовного Неба, вірні служителі Божі – невпинно, невсипно, натхненно і люблячи трудяться над нами, намагаючись витягнути нас з тієї сміттєвої купи, з тієї вигрібної ями гріхів та пристрастей, в яку ми так часто потрапляємо. Витягнути з Божою поміччю в Небо – в рай. Допоможемо ж і ми їм, допоможемо їм в першу чергу молитовно і дієво, виконанням заповідей Господніх, щоб і нам стати небесними людьми і земними ангелами, щоб і нам свого часу увійти разом зі своїми радісними (радісними за нас!) Ангелами Охоронцями в Царство небесне!

Будемо їм безмежно вдячні. Будемо молитися нашим Ангелам Хранителям, щоб в єдності любові до Бога і один до одного ми увійшли в рай.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook