Пляцок “Святковий”
Форма 25Х35 см. Пісочне тісто: 250 г масла/маргарину, 10 г розпушувача, 600 г борошна – перетерти в крихту. Додати 1 скл. цукру і 6 жовтків, збиті в пишну піну, і 100 мл сметани. Замісити туге тісто і поділити на 6 частин, покласти в холодильник.
Начинка для вишневих коржів: 3 білки і 0,5 скл. цукру збити до стійких піків, додати 1 ст. ложку крохмалю, 1 ст. ложку борошна, 1 ч. ложку розпушувача, 0,5 л вишень (у своєму соку), 1 п. вишневого желе. Розділити навпіл, на 2 коржі.
Форму застелити пергаментом. Розкотити 1 частину тіста, викласти на пергамент. Викласти вишні (віджаті від соку), посипати зверху по вишнях желе, тоді викласти білкову масу. Зверху покрити розкоченою 2 частиною тіста. Проколоти вилкою.
Випікати при температурі 180 °С 30 хв, орієнтуючись на свою духовку. Таких треба спекти однакових 2 коржі.
Начинка для яблучного коржа: 3 білки і 0,5 скл. цукру збити до стійких піків, додати 1 ст. ложку крохмалю, 1 ст. ложку борошна, 1 ч. ложку розпушувача, 3-4 яблука, 1 п. желе (можна зеленого, у мене персикове).
Розкотити 1 частину тіста, викласти яблука (нарізані слайсами), зверху посипати желе, тоді викласти білкову масу, накрити розкоченою 2 частиною тіста. Проколоти вилкою. Випікати так само.
Заварний крем: 0,5 л молока, 2-3 ст. ложки цукру, 1 п. сметанкового пудингу. Зварити заварний крем з пудингом, згідно з інструкцією, остудити до кімнатної температури (накривши плівкою). Важливо! Масло і заварна маса мають бути однакової температури. 300-350 г масла збити, по ложці додавати заварну масу і збивати. Додати до крему: 1 п. сухої заготовки для морозива сметанкового (Lodu), цукрову пудру за смаком (~2-3 ст. ложки), 50 мл теплого молока, не перестаючи збивати.
Формувати пляцок так: корж з вишнями + крем + корж з яблуками + крем + корж з вишнями. Можна на деякий час поставити на торт невеликий вантаж. Потім покрити кремом боки. Прикрасити за бажанням. Я вирівнювала ганашем і посипала кольоровими шоколадними крихтами і кокосовою стружкою.
Рецепт і фото Іванни Луць
Post Views: 50