Кокосовий торт. Простий, ніжний, із пухким бісквітом

Цей торт такий ніжний, що просто тане у роті, з ароматним кокосовим прошарком! А ще досить простий у приготуванні.

Кокосовий торт

Форма 26 см. Коричневий корж. 7 жовтків, 7 білків, 1 скл. цукру, 4 ст. ложки борошна, 2 ст. ложки крохмалю, 1 ст. ложка розпушувача, 3 ст. ложки какао. 

Коричневий корж. 7 жовтків збити з 1 склянкою цукру до збільшення в об’ємі. Додати 4 ст. ложки борошна, 2 ст. ложки крохмалю, 1 ст. ложку розпушувача і 3 ст. ложки какао. Добре вимішати. Окремо збити 7 білків до стійких піків, додати до маси і легко вимішати. Тісто стає пишне і повітряне. Можна пекти 1 коржем і ділити на 2, але я печу окремо 2 коржі.

Кокосовий корж. 5 білків, 150 г цукру, 2 ст. ложки крохмалю, 150 г кокосової стружки. 

Кокосовий корж. 5 білків добре збити з 150 г цукру. Додати 2 ст. ложки крохмалю і 150 г кокосової стружки. Легко вимішати. Пекти до золотистого кольору. Форму для коржів вистелити пергаментом, змастити олією і притрусити злегка борошном.

Крем. 5 жовтків, 10 ст. ложок цукру, 0,5 л молока, 1 ст. ложка крохмалю, 400 г масла, 1 п. ванільного цукру.

Крем. 5 жовтків розтерти з цукром. 0,5 л молока закип’ятити і в нього вилити розтерті жовтки. Варити на невеликому вогні, постійно помішуючи, поки маса не почне злегка гуснути. Окремо в холодному молоці розвести 1 ст. ложку крохмалю, вилити в киплячу масу і не забувати мішати. Як тільки маса загусне (буквально декілька секунд), зняти з вогню і остудити. 400 г масла збити міксером, поступово додавати яєчну масу і 1 п. ванільного цукру.

Рецепт і фото Лесі Сенько

Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook