Книдлі (палюшки, галушки, пальчики)
- Тісто: 1 кг картоплі почищеної, 2 яйця, 200 г борошна, перець мелений.
Картоплю відварити в підсоленій воді, потовкти, охолодити. До картоплі додати яйця, перець, борошно. Можливо буде потрібно більше борошна, я використала рівно 200 г. Замісити тісто й одразу робити книдлі.
Тісто поділити на 2 частини, розкотити, розрізати на смужки. Кожну смужку я скручую валиком на підсипаній борошном стільниці, ріжу на порційні шматочки.
Варити в підсоленій воді, коли закипить, одразу вийняти з окропу. Смакують палюшки з маслом або шкварочками з цибулькою і сметаною.
Рецепт і фото Тетяни Мельничук