Класична сирна паска
- 1 кг свіжого сиру, 5 яєць, 200 г масла, 400 г сметани, 300 г цукру, 200 г родзинок, ваніль.
Сир перетерти через сито або змолоти на м’ясорубці з густим ситцем, додати яйця, розтерті з цукром і ваніллю у пухку масу, далі додати масло, сметану і розтерти до однорідної маси. Підігріти, не доводячи до кипіння (можна поставити у велику каструлю з водою): якщо з’явиться хоч одна бульбашка, зняти з вогню і поставити в холодну воду, весь час помішуючи, поки не охолоне. Тоді додати цукор, ваніль і вимішати з помитими й обсушеними родзинками.
Усю масу викласти на полотняну серветку і тримати під невеликим пресом, поки стече сироватка. Сиркову масу можна викласти у керамічний горщик з діркою, вистелений серветкою, і притиснути тягарем. Обережно викласти на скляну тарілку, посипати посіченим підсмаженим мигдалем або арахісом. Перед подачею зберігати в холодному місці.
Спробуйте також інші перевірені рецепти паски:
- Незвичайна паска “Крафін”. Покроковий рецепт із фото
- Паски на будь-який смак: від учительської до президентської. 20 перевірених рецептів