Кекс з шинкою
350-370 г борошна, 4 яйця, 150 мл білого сухого вина, 150 г твердого сиру, 1 цибулина, 300 г шинки, 200 г оливок, 70 г в’ялених томатів, пів чайної ложки солі, 1 ч. ложка розпушувача, 1 ст. ложка вершкового масла, 100 мл оливкової олії, пучок петрушки, 1 ст. ложка насіння льону або кунжуту.
Цибулю дрібно нарізати та обсмажити на вершковому маслі до золотистого кольору. Шинку нарізати кубиками. Сир натерти на великій тертці. Оливки нарізати кружечками, в’ялені помідори – на невеликі шматочки. Якщо немає в’ялених помідорів, то додати більше оливок. Петрушку дрібно нарізати.
Тепер з’єднати всі рідкі складові кексу: яйця, вино, оливкову олію. Додати сіль і спеції за смаком. У борошно додати розпушувач та просіяти. У яєчно-винну суміш поступово додати борошно та добре перемішати. Додати оливки, в’ялені помідори, насіння і ще раз добре перемішати. Покласти також порізану петрушку.
Форму для випікання змастити маслом, злегка посипати борошном. Викласти тісто у форму. Поставити кекс в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на годину. Випікати до сухої скоринки.