кекс

Кекс на білках з маком і киселем

Дуже смачний і красивий у розрізі кекс із трьох видів тіста. А готується зовсім просто! Тісто - на білках.

Кекс із маком і киселем

  • 4 білки, 4 ст. л. холодної води, 7 ст. л. цукру, 4 жовтки, 1 пак. ванільного цукру, 100 мл олії без запаху, 300 г борошна, 10 г розпушувача, 140 г киселю, 100 г маку.

4 білки збити в круту піну. Не перестаючи збивати, тонкою цівкою влити 4 столові ложки холодної води, поступово додати 7 столових ложок цукру. Далі ввести 4 жовтки, ванільний цукор і 100 мл олії без запаху. Додати попередньо просіяне борошно з порошком до печива, добре вимішати.

Отримане тісто розділити на три частини:

  • у першу додати пачку киселю (140 г),
  • у другу — 100 г маку,
  • третю залишити без змін.

Викласти тісто пошарово у форму для кексу, змащену олією та посипану борошном. Випікати в розігрітій до 180 °C духовці 40 хвилин.

Коли кекс охолоне, прикрасити на власний смак.

Рецепт і фото Магдалини Шершун

Радимо також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook