Кекс із маком і киселем
- 4 білки, 4 ст. л. холодної води, 7 ст. л. цукру, 4 жовтки, 1 пак. ванільного цукру, 100 мл олії без запаху, 300 г борошна, 10 г розпушувача, 140 г киселю, 100 г маку.
4 білки збити в круту піну. Не перестаючи збивати, тонкою цівкою влити 4 столові ложки холодної води, поступово додати 7 столових ложок цукру. Далі ввести 4 жовтки, ванільний цукор і 100 мл олії без запаху. Додати попередньо просіяне борошно з порошком до печива, добре вимішати.
Отримане тісто розділити на три частини:
- у першу додати пачку киселю (140 г),
- у другу — 100 г маку,
- третю залишити без змін.
Викласти тісто пошарово у форму для кексу, змащену олією та посипану борошном. Випікати в розігрітій до 180 °C духовці 40 хвилин.
Коли кекс охолоне, прикрасити на власний смак.
Рецепт і фото Магдалини Шершун
Радимо також приготувати:
- Кекс за 7 хвилин. Усе перемішую, ставлю в мікрохвильовку і вуаля!
- Кекс “Столичний” з родзинками і коньяком
Post Views: 57