Кекс із чорницями
На 2 кекси: 600 г борошна, 15 г розпушувача, 300 г цукру (взагалі кекс в міру солодкий, тому, якщо хочете, то можна і 400 г), 120 г масла (кімнатної температури), 210 г молока, 110 г олії, 5 яєць, ваніль, щіпка солі (7 г), 300-400 г ягід (в мене заморожена чорниця, можна перемішати з ложкою крохмалю, щоб не сильно пускали сік; можна спробува і з іншими ягодами).
Духовку нагріти до 180 ОС. Змішати борошно і розпушувач. Масло збити з цукром, ваніллю і сіллю, по одному додати яйця, добре вмішуючи. Змішати молоко з олією. Почергово додавати суху суміш і молочну в декілька прийомів, все добре вимішати. Вкінці додати заморожені ягоди (не розморожувати!), перемішати лопаткою і розподілити по формах (у мене одна силіконова, яку я не змащую, а інша проста, я кладу пергамент). Випікати 60-75 хв.
Рецепт і фото Оксани Білінської
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 34