Карпатські лиганці з сиром та мачанкою
Тісто: 700 г картоплі, 1 яйце, 330 г крохмалю, 1 ст. ложка сметани (або вершків), сіль. Начинка: 100 г домашнього жирного сиру, кілька гілочок кропу. Мачанка: 50 г копченого сала, 1 цибулина, кілька гілочок кропу, 150 г сметани, сіль, перець.
- Картоплю зварити у кожушку, охолодити у холодній воді, почистити, потовкти, додати яйце, сметану (або вершки), трошки солі та крохмаль. Замісити туге тісто.
- Сформувати невеличкі кульки та покласти у кожну начинку. Для начинки добре розтерти сир із сіллю та кропом.
- Начинені лиганці варити у підсоленій киплячій воді 7–10 хв.
- Подавати з мачанкою (сало порізати шматочками, обсмажити, додати цибулю, смажити до золотистого кольору, додати сметану) і кропом.
Post Views: 40