Айсинг для прикрашання паски
- Харчові барвники, кондитерські насадки і мішечок (якщо плануєте робити квіти), 5 г альбуміну (продається в магазинах для кондитерів на вагу), 30 г кип’яченої води (охолодженої до кімнатної температури), 1 ч. ложка лимонного соку, 1 кр. ванільного ароматизатора, 170 г цукрової пудри дрібного помелу (для більш щільної консистенції можна ще додати пудри).
Прикраси найкраще зробити завчасно, аби дати змогу їм гарненько просохнути. Альбумін замочити в воді на 20 хв. Тоді процідити. Додати частинами просіяну пудру, розтираючи суміш силіконовою лопаткою. Розтирати до „побіління“ маси, до її однорідності. Тоді додати сік лимона. За допомогою харчового барвника надати суміші потрібного відтінку. Якщо суміш загуста, додати трошки кип’яченої охолодженої води. А якщо зарідка, то просіяної пудри. Додавати по трошки, добре розтираючи лопаткою. Викласти в підготовлений кондитерський мішок, сформувати квіти або фігурки. Сушити мінімум три дні на пергаменті, нічим не прикривати. Коли добре висохнуть можна скласти в суху коробку. Зберігаються такі прикраси досить довго.
Рецепт і фото Світлани Пеняк
ВАМ ТАКОЖ БУДЕ ЦІКАВО:
- Глазур для паски на желатині. Не липне і не обсипається!
- Як оригінально прикрасити паску. 73 фотоідеї