хачапурі

Хачапурі – ідеальний смачний сніданок

У бортики хачапурі можна загорнути натертий або порізаний брусочками твердий сир - буде ще смачніше! Але і без того смакота!

Хачапурі

  • Тісто (приблизно на 4 великі хачапурі): 300 мл теплої води, 7 г сухих дріжджів, 1 ст. ложка цукру, 1 ч. ложка солі, 500 (+/- 50) г борошна, 3 ст. ложки олії.
  • Начинка: 150 г твердого сиру, 300 г домашнього сиру, 0,5 ч. ложки солі, 1-2 ст. ложки сметани, 10 г масла для змащування.
У борошно додаємо дріжджі і цукор і все добре перемішати. Далі додати сіль і поступово додати воду і починати замішувати тісто. Тісто має вийти досить густе. Вкінці додати олію і замісити тісто близько 15 хв, доки воно стане еластичне і перестане липнути до рук.
Змастити тісто зверху трошки олією і покласти в миску, накрити харчовою плівкою і залишити на 1,5 год.
Для начинки розім’яти домашній сир виделкою, натерти твердий сир, додати сіль, сметану і все добре вимішати.
Тісто перекласти на стіл, змащений олією, та обім’яти. Поділити на 4 частини, залишити відпочити ще 15 хв. Далі кожен шматок розкотити в формі овалу і довгі краї скрутити, щоб утворилися бортики. Краї защипнути докупи.
Перекласти підготовлене тісто на пергамент, всередину викласти начинку, трошки притиснути її. Поставити в добре розігріту духовку (200 °С) на 15 хв. Коли хачапурі зарум’яняться, всередину розбити одне яйце і поставити допікатися ще близько 15 хв.
Теплі хачапурі змастити маслом по бортиках.
Рецепт Лілії Цвіт, готувала і фотографувала Оксана Копиняк

Радимо також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook