Рецепт грибних котлет зі сметанним соусом
- Для грибних котлет: 600–700 г свіжих грибів, 1 цибулина, 2 яєчні жовтки, 3/4 скл. молока, 4 скибки черствого батона, 1 зубець часнику, перець, сіль, панірувальні сухарі, олія для обсмажування.
- Для сметанного соусу: 200 мл сметани, 100 мл овочевого або м’ясного бульйону, 1 ст. ложка борошна, 30 г масла, перець, сіль.
Для приготування грибних котлет замочити батон у молоці. Цибулину дрібно нарізати й обсмажити в олії до золотистого кольору. Гриби почистити, помити, нарізати невеликими шматочками, варити 10 хв, зцідити, покласти на добре розігріту сковороду, періодично помішуючи, смажити, поки сік не випарується. Віджати батон. Перекрутити гриби, цибулю і батон. Поперчити, посолити фарш, додати вичавлений часник, два жовтки, вимісити та поставити на холод на 30 хв. Зліпити невеликі котлетки, обкачати їх у панірувальних сухарях, смажити на олії.
Для соусу: обсмажити 1 ст. ложку борошна в 1 ст. ложці масла, охолодити. Ретельно розмішуючи, влити гарячий бульйон, а потім сметану. Варити соус на малому вогні 5–7 хв, посолити і поперчити.
Спробуйте також приготувати:
Котлети з курячого філе і капусти. Дієтичні, але дуже смачні!